Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ….ΔΕΥΤΕΡΑ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!!!....

27.06.2011

Η επικοινωνία και η συζήτηση ανάμεσα στους αρμόδιους του ΥΥΚΑ σχετικά με το ζήτημα των μετατάξεων των οδηγών ΔΕΚΟ προς το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα στα ασθενοφόρα, δεν έχει τέλος!!! Είναι μάλιστα τόσο….ατελείωτη, που ανάγκασε τον Υφυπουργό κ.Τιμοσίδη, να αθετήσει τον λόγο του (πως θα έχουμε απάντηση του Υπουργείου σήμερα) και να μας δηλώσει το πρωί (για ακόμα μία φορά) μέσω τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον σύμβουλό του κ.Κώστα, ότι δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά με τις μετατάξεις αυτές!!! Το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα γίνουν (για να μην πούμε ότι έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται)!! Θέλει χρόνο, ο κ.Τιμοσίδης και το ΥΥΚΑ, για να μπορέσουν να συνεννοηθούν οι Υφυπουργοί – Υπουργοί – Διοικητικοί - Αρμόδιοι γενικότερα μεταξύ τους ώστε να «δουν» αν μπορούν να μπούνε οι οδηγοί στα ασθενοφόρα!! Θα συνεννοηθεί, λοιπόν, η Διεύθυνση
Ανάπτυξης του Υπουργείου με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ για το πώς θα….. «αναπτύξουνε» τον Οργανισμό, αφού πρώτα βρουν τρόπο να τοποθετήσουν τους οδηγούς σε αυτά τα….κίτρινα οχήματα με τους μπλε φάρους που έτυχε να γράφουν επάνω τους «ασθενοφόρο». Αν εκπαιδευτούν οι άνθρωποι αυτοί, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, σκέφτονται οι εκπρόσωποι του ΥΥΚΑ! «Μπράβο» στο ΥΥΚΑ που λύνει επιτέλους το πρόβλημα!!!
Πώς θα εκπαιδευτούν όμως κύριοι ειδικοί επιλύσαντες προβλημάτων?? 2 χρόνια όπως εμείς??? Δίνοντας στο τέλος πιστοποίηση όπως εμείς??? Πληρώνοντας 345€ ανά εξάμηνο όπως εμείς???
Ή μήπως για 2-3-6 μήνες κατά τους οποίους όσο «εκπαιδεύονται» θα εργάζονται συγχρόνως και παράλληλα θα αμείβονται???


Στις ερωτήσεις μας αυτές λάβαμε την απάντηση «Δεν ξέρω…και τι θέλετε να σας κάνω ρε παιδιά?» από τον σύμβουλο του Υφυπουργού!
«Κι εμείς πότε θα ξέρουμε??...ο καιρός περνάει», ανταπαντήσαμε και τότε ακούσαμε το αποστομωτικό «όπως τα ξέρετε είναι τα πράγματα, όμως επίσημα, το Υπουργείο θα λάβει θέση από βδομάδα»!!

Έτσι λοιπόν συνάδελφοι, καταλήγουμε στο πρωτότυπο εξής συμπέρασμα: Το ΥΥΚΑ θα κάνει μετατάξεις οδηγών προς το ΕΚΑΒ. Δεν ξέρει όμως πώς θα κάνει τις μετατάξεις αυτές (των ανειδίκευτων προς τα ασθενοφόρα) να μοιάζουν λογικές – γιατί λογικές δεν είναι – και ψάχνει τρόπους. Και όσο δεν μιλάει κανείς, θα τους βρει!!


Τι άλλο περιμένετε λοιπόν για να ξεσηκωθείτε??? Τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να αντιδράσετε??? Άξιοι της μοίρας τους όσοι δεν μιλούν, το κακό όμως είναι πως μαζί τους, χαντακώνονται και αυτοί που φωνάζουν! Γιατί?? Γιατί μάλλον είναι μειοψηφία. Στο χέρι του καθενός μας είναι το μέλλον όλων μας. Ας διαλέξει ο καθένας μας, το μέλλον που του αξίζει και είτε να παλέψει γι’αυτό, είτε να στείλει μια συγχαρητήρια επιστολή προς το ΥΥΚΑ και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Τέλος, ένα μάθημα κοινωνιολογίας που πήραμε σήμερα από τον Υφυπουργό διαμέσου στόματος του εκπροσώπου του: «Το θέμα είναι πολιτικό». Βλέπετε?? Οι ζωές τόσων ανθρώπων κατάντησαν στην εποχή μας να μετριούνται με ψήφους και να μην αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα, αλλά πολιτικό θέμα!! Βρε παιδί μου τι μαθαίνει κανείς όσο μεγαλώνει…….!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου