Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛ ΣΤΟ ΕΚΑΒ


Με αφορμή την ανακοίνωση των μετατάξεων, με την ειδικότητα του οδηγού, από την ΕΘΕΛ στο ΕΚΑΒ και αναλογιζόμενοι την σκοπιμότητά τους, διερωτόμαστε τους λόγους μιας τέτοιας κίνησης όταν:

■Υπάρχουν αυτήν την στιγμή πάνω από 1000 απόφοιτοι πιστοποιημένοι και μη, από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ, ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ!
■Ο τίτλος του διασώστη ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε άτομα τα οποία έχουν εκπαιδευτεί από την μόνη αναγνωρισμένη σχολή στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΕΚΑΒ, δηλαδή μια σχολή 2ετούς φοίτησης με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.
■Μια τέτοια ενέργεια θα ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ την λειτουργία του ΕΚΑΒ, τον ρόλο του διασώστη και, κατά συνέπεια, το επίπεδο του συστήματος παροχής δημόσιας και δωρεάν προνοσοκομειακής φροντίδας.
■Την παρούσα στιγμή το ΙΕΚ ΕΚΑΒ συνεχίζει να έχει σπουδαστές σε όλα τα εξάμηνα, σε όλα τα παραρτήματα ανά την επικράτεια και συνεχίζει να προκηρύσσει θέσεις για την πλήρωση επιπλέον σπουδαστών.

■Για 4 συναπτά εξάμηνα (μέχρι στιγμής), απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ βρίσκονται σε καθεστώς ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΓΝΟΙΑΣ σε σχέση με το ποιός θα τους πιστοποιήσει, πώς και πότε. Ωστόσο, 350ευρώ ανά σπουδαστή ανά εξάμηνο, κατατίθενται "υπέρ ΟΕΕΚ" αδιαλείπτως, δηλαδή υπέρ ενός οργανισμού ο οποίος κατά δήλωση των εκπροσώπων του "έχει καταργηθεί"! Ας συνυπολογίσει και κάποιος και τα 45ευρώ "υπέρ ΕΚΑΒ" (συνολικό κόστος κάθε εξαμήνου 395ευρώ!).
Για όλους τους πραραπάνω λόγους ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

■ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ της μετακίνησης, καθ'οιονδήποτε τρόπο, ανεκπαίδευτων, άρα και επικίνδυνων, υπαλλήλων από οποιονδήποτε δημόσιο οργανισμό ή υπηρεσία, στο ΕΚΑΒ.
■Την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ εκπαιδευμένου, εξειδικευμένου και κατάλληλου προσωπικού στο ΕΚΑΒ, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του.
■ΑΜΕΣΑ την κατοχύρωση της ειδικότητας και του επαγγέλματός μας, με την χορήγηση ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, με βάση την ειδικότητά μας "Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου".
■ΑΜΕΣΑ την προκήρυξη διενέργειας διαγωνισμού ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ των αποφοίτων ΙΕΚ ΕΚΑΒ.
■Την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του ΙΕΚ ΕΚΑΒ σε ακαδημία.

ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ σε κάθε ενέργεια που ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΤΗ στην Ελλάδα και ζητάμε την ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ (σπουδαστών, αποφοίτων πιστοποιημένων και μη, εργαζομένων) στον ΚΟΙΝΟ μας ΑΓΩΝΑ για την διεκδίκηση των αυτονόητων και δίκαιων αιτημάτων μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου