Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση - Πρόσκληση

25.11.2011

Σε μια προσπάθειά μας να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μελών μας, καθώς και να διαφυλάξουμε την δωρεάν, δημόσια πρωτοβάθμια υγεία και τον χώρο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, εδώ και μήνες έχουμε δηλώσει την εκ διαμέτρου αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε μετάταξη ανειδίκευτου προσωπικού προς τα ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ.
Θα περιμέναμε, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στον αγώνα μας και να τηρήσει τις (προφορικές - πάντα) υποσχέσεις της, πως "κανένας μετατασσόμενος δεν θα καταλάβει θέση διασώστη-πληρώματος ασθενοφόρου". Αντί αυτού, και παρά τις προειδοποιήσεις μας πως σε αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο, επινοεί διαρκώς νέα επιθετικά μέσα για να προσβάλλει και να απαξιώσει τον ρόλο του διασώστη, γεννώντας όμως έτσι νέα αμυντικά μέσα, αφού επιδρά παραγωγικά.
Μετά από μια υποτυπώδη "εκπαίδευση" 20 ημερών λοιπόν, οι 13 πρώτοι (αναμένεται άφιξη πολλαπλάσιου αριθμού) οδηγοί από την ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ, "βαφτίστηκαν" διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρου και εργάζονται κανονικά εδώ και 2 μήνες.
Έτσι, κρατώντας στάση ευθύνης, καταφύγαμε στην δικαιοσύνη και προσφύγαμε κατά των συγκεκριμένων Υπουργών που συνυπογράφουν την Υ.Α και κατά του ΕΚΑΒ - νομίμως εκπροσωπούμενου, καταθέτοντας Αίτηση Αναστολής Εκτελέσεως και Αίτηση Ακύρωσης της Υ10β/Γ.Π 92931/16-8-11 Κοινής Απόφασεως, βάσει της οποίας οι οδηγοί μεταφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ.
Κάναμε σαφές πολλές φορές, κινδυνεύοντας να καταντήσουμε κουραστικοί, ότι δεν στρεφόμαστε εναντίον των εργαζομένων, αντιθέτως τους συμπαραστεκόμαστε, αφού εκτιμούμε πως είναι και αυτοί "θύματα" των καιρών και δεν μπορούν παρά να εφαρμόσουν την παράλογη πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση και συνδυάζεται με τις αποφάσεις αυτές. Μέσω της δικαστικής προσφυγής, δεν διεκδικούμε την απόλυσή τους, αλλά την επιστροφή στην υπηρεσία τους! Κάθε νοήμων ενήλικας, μπορεί να διακρίνει τις έννοιες "απόλυση" και "ακύρωση"!
Παρόλα αυτά, ορισμένοι σκοπίμως επιχειρούν τον επηρεασμό και την διαστρέβλωση των γεγονότων, λασπολογώντας συγκεκριμένα πρόσωπα που στήριξαν στην πράξη την κίνησή μας αυτή και διασπείροντας παραποιημένες και ψευδείς "πληροφορίες", που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Τέτοιες δράσεις, θεωρούνται απαράδεκτες, αφού στόχο έχουν αφενός να εξυπηρετήσουν προσωπικά οφέλη και αφετέρου να τραυματίσουν την συνοχή της ΕΚΑΒίτικης κοινωνίας, έτσι ώστε αυτή να καταστεί ευάλωτη σε χειραγωγήσεις και κηδεμονίες.
Η ματαιοδοξία, πάντοτε υπερτερεί της αλήθειας....

Εμείς, ως ένδειξη καλής προθέσεως και συναδελφικότητας, προσκαλούμε το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Αθήνας, να παρευρίσκεται στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχουμε ορίσει για την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, ώρα 15.00, προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις και να διευκρινιστούν τυχόν απορίες.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ της Πανελλήνιας Κίνησης Αποφοίτων Διασωστών ΕΚΑΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου